Calea simpla ca sa iti implinesti obiectivele & dorintele

obiective-dorinte-an-nou-rezolutii-disciplina-implinire-dorinte

Se apropie un nou an si fiecare dintre noi avem probabil o lista de dorinte sau obiective. Pe cele de anul acesta le-am implinit poate partial, sper intr-o proportie cat mai mare, fiecare dintre noi :).

Am pregatit pentru tine cateva idei care pe mine m-au inspirat si motivat, iar maine revin la tine cu mai multe surprize.

___

Una dintre persoanele faine pe care le-am descoperit in cautarile mele a fost John Assaraf, un om care nu a avut neapărat un start uşor sau comod in viata. In ciuda faptului ca a crescut cu un tata agresiv si cartofor, ca a avut probleme cu legea constant intre 13 si 17 ani, abandonand liceul in clasa a 11-a, acesta a reusit sa isi atinga visurile si sa schimbe o multime de vieti in bine (o sa iti mai povestesc despre el, acum te las sa citesti una dintre lectiile inspirate din practica sa) .

Unul dintre punctele de cotitură care i-a schimbat direcţia vietii a fost o întâlnire pe care a avut-o atunci când avea 19 ani cu un om de succes, aşa cum îl vedea el.

Persoana respectivă era tot ceea ce și-ar fi dorit tânărul Assaraf să devină și poate nici măcar nu visa. Acesta avea o familie fericită, făcea multe acte de caritate, era foarte sănătos, amabil și plăcut. Bărbatul l-a învățat, după ce John avusese o adolescență agitată, că întreaga noastră realitate este, de fapt, bazată pe ceea ce credem noi că este adevărat, despre noi înşine și despre ceea ce este posibil. În plus, atunci a înțeles că acea realitate, așa cum o percepe el, putea fi schimbată, iar asta este valabil pentru fiecare dintre noi. În acel moment, viața lui a luat o cu totul altă turnură.

Recomandările persoanei respective, ca să-și transforme radical viața, au fost următoarele:

✔ Să lucreze cu convingerile pe care le are, ce crede el despre realitate.

✔ Să înceapă să înveţe în fiecare zi timp de o oră ca să dobândească mai multă cunoștințe și să-și dezvolte diferite abilități.

✔ Să acționeze în fiecare zi în direcțiile cele mai importante pentru el în loc să facă doar ceea ce era urgent, dar nu și important.

✔ Să folosească ceea ce au învățat și au descoperit deja alții.

 Discuția a continuat așa, după cum şi-o reaminteşte John Assaraf:

— Dacă te concentrezi să faci 3 – 5 lucruri în fiecare zi în direcția obiectivelor tale, a spus el, într-un an, vei fi într-o cu totul altă destinație. În 3 ani vei fi la o foarte mare distanță, în 5 – 10 ani viața ta nu va mai fi aceeași.

Eram obosit să mai trăiesc o viață mediocră sau chiar sub acest nivel, așa că i-am răspuns:

— Ascultă, tu pari să ai un plan bun, faci milioane de dolari, donezi o mulțime de bani în acțiuni caritabile, ești fericit, ești sănătos, ai o familie extraordinară, vreau și eu același lucru.

Atunci el mi-a spus:

— Dacă asta vrei, atunci urmează planul [cărarea bătătorită]. Nu încerca să-ți dai tu seama de el, doar urmează planul, iar asta a fost o altă lecție pe care el a împărtășit-o cu mine.”

Noi ne creăm realitatea în fiecare zi, cu fiecare alegere și acțiune pe care le facem sau nu le facem.

( O să descoperi cât de important este și modul în care ne folosim timpul, dar și cum putem să ne dăm seama dacă este bine folosit sau nu – dar despre asta iti voi povesti maine, pentru ca pregatesc o super-surpriza 🤩) .

Până atunci, nu uita că depinde de noi să alegem să facem acele lucruri care sunt valoroase și importante pentru noi și, mai ales, să le facem zilnic. Dacă alții au putut, cu siguranță, și noi putem, dacă vrem şi dacă plătim preţul necesar.

Mai jos gasesti si cateva exercitii practice direct legate de ce ti-am impartasit, pe care iti recomand sa le faci cu creionul in mana. Da-mi de veste daca te ajuta informatiile si cum stai cu planul pentru anul viitor.

Cu drag,

C

___

✍️ Decide care este cel mai important obiectiv al tău în acest moment. Ce vrei să obții?

✍️ Alege, pentru început, un singur domeniu de viață, apoi, pe parcurs, poți să adaugi și alte zone.

……………………………………

 ✍️ Pentru acest obiectiv al tău, gândește-te care ar fi 3 – 5 lucruri (mici) pe care le poți face în fiecare zi. Poți să ai o listă mai extinsă de activități posibile și să alegi în fiecare zi ce anume faci de acolo.

……………………………………

 ✍️ Gândește-te ce abilități sunt necesare și folosește ora aceea de învățat ca să crești și să ajungi acolo unde îți dorești.

Written By
More from cristina.maria
Viata traita spontan e viata ce merita povestita
#Jurnal_de_recunostinta Zi 6 Draga jurnal, Azi a fost o zi plina de...
Read More

Leave a Reply