Cum ne facem creierul să ducă la capăt MISIUNI (aparent) IMPOSIBILE

 

“- Mi-ai spus 18, ce mai vrei acum?! Vreau pauză, nu mă interesează ce mai ai tu de făcut după. Mi-am îndeplinit misiunea, acum sunt în vacanță!”
___

Hei, salut din nou!

Cum iți este săptămâna? 😊

Plănuiam să-ți scriu și ieri, dar nu a fost chip.

Astăzi vreau să-ți povestesc ceva tragi-comic-ironic (da, super cocktail 😁🍹) – cum am testat unele dintre lecțiile din cartea proaspat lansata, pe propria-mi piele, în ultimele trei zile.

💡 Lecția 1 – Creierul nostru este ca un mecanism cu servodirecție, ce urmărește cu precizie ținta, ca să o atingă.

Ceea ce am făcut în ultima lună și jumătate (organizarea si scrierea cărții) a părut pentru mulți o misiune imposibilă. Uneori și eu mă întrebam cum o să reușesc s-o fac, dar știam că trebuie sa, si nu e alta alternativa. Îi tot spuneam creierului meu:

“- Hai, mai avem un pic, hai că avem lansarea pe 18, trebuie să terminăm si sa iasa bine!”

Au fost momente când am suplimentat cafeaua, au fost momente în care îmi tremura mâna pe mouse sau când mi se încleștaseră degetele atât de tare încât nu mai puteam tasta. Tot ce îmi spuneam era:

” – Hai că mai e un pic, hai că mai e un pic, știu ca poți!”

Am reușit să duc ceea ce părea imposibil la capăt – să lansez cartea pe 18 noiembrie, o carte de care sunt foarte mândra și în care am pus foarte mult suflet. În paralel, a fost de pregătit toată logistica din spate – marketing, pagina de prezentare, sistemul de livrări, facturări etc.

Partea ironică a venit marți dimineață, pe 19 😁😬. Îmi propusesem să mă trezesc la 6, după ce mă băgasem la somn pe la 2:00, ca să mai termin ceva.

M-am trezit cu o amețeală cruntă, se învârtea toată casa cu mine. Am insistat, am coborât din pat, o oră m-am plimbat prin casă ținându-ma de diverse obiecte si revoltându-ma că nu mă simțeam ok.

Nu vedeam nimic, totul era în ceață. La puțină vreme, au început stările de greață.

Până marți după-amiază am fost țintuită, fără posibilitatea să fac orice.

Marți după-amiază am prins un moment de claritate, așa ca am luat laptopul în pat și am mai lucrat puțin (ca si acum 😁). Asta a durat maxim 2-3 ore, după care lucrurile au continuat.

Ieri a fost și mai rău, nu am putut să mă ridic deloc din pat. Dacă stăteam ridicată mai mult de cinci minute, stările de greata deveneau insuportabile. Nu-ți mai spun că nu am reușit să mănânc aproape nimic (da, cred ca sunt cu 2 kg mai slaba, sa privesc partea buna 😉).

Care a fost lecția pentru mine?

Creierul nostru este foarte ascultător. I-am spus 18, 18 a fost. N-am mai fost chip de negocieri sau de întors la stânga sau la dreapta.

“- Mi-ai spus 18, ce mai vrei acum?! Vreau pauză, nu mă interesează ce mai ai tu de făcut după. Mi-am îndeplinit misiunea, acum sunt în vacanță!”

Exact asta a fost mesajul 😁😬.

Ce pot extrage eu de aici e reconfirmarea lecției despre care scriam și în carte – e extraordinar de important ce ne spunem nouă înșine.

🎯 E esențial să-i transmitem creierului nostru ce vrem de la el, ce țintă are de atins, iar aceasta să fie clară și măsurabilă.

Acesta este motivul pentru care sunt recomandate obiectivele SMARTER.

S – E specific și clar?
M – E măsurabil, o să știi când ai ajuns acolo?
A – Există posibilitate de acțiune – e ceva de poți tu face, nu aștepți de la altcineva?
R – E realist, poate fi atins?
T – Are setat un termen pentru el?
E – E ecologic?
Mai există variante cu “evaluare” la pasul acesta – eu am ales ecologic. Ecologic, în acest context, înseamnă că este pentru binele tău, dar într-o proporție cât mai mare, e și pentru binele altor persoane, sau măcar nu face rău altor persoane.
R – E relevant | important pentru tine?
Mai există variante cu “ajustare” la pasul acesta – eu am ales relevant.

Așadar, grijă mare ce îți spui – dacă-ți spui că nu poți, exact așa va fi. Dacă spui că poți, din nou, ai toate șansele să ai dreptate.

obiective-misiune-dorinte-implinite-ajutor-imposibil-convingeri

💡 Lecția 2 – Cere ajutor

În mod normal, eu ezit să cer ajutorul pentru că am senzația că i-as deranja pe ceilalți, dacă tot pot eu să fac lucrurile. De marți până astăzi nu am putut să mă descurc cu mare lucru, având în vedere că nu vedeam clar până astăzi, mă țineam de obiecte ca să mă deplasez prin casă si nu puteam să stau mai mult de 5- 10 minute ridicata din pat.

Am avut în schimb mult ajutor nesperat, de la prieteni dar și de la persoane apărute recent în viața mea. A fost cineva care a mers la farmacie pentru mine, care mi-a cumpărat mâncare potrivită pentru starea mea, cineva care m-a ajutat cu strânsul prin casă, cineva care mi-a împachetat colete si pregătit actele de expediție ale cărților, in fiecare zi, cineva care m-a ajutat cu terapii și remedii, cineva care mă ajută mâine să-mi fac un set de analize și să reglez puțin lucrurile.

Am fost și sunt extraordinar de recunoscătoare pentru tot ce-am primit și pe care poate nu aș fi îndrăznit să le cer.

Am înțeles că, pentru momentele în care credem că noi putem să le facem pe toate, apare un semn al universului care ne reamintește că toți suntem interconectați si e fabulos ce poate să vină către noi, dacă ne deschidem.

💡 Lecția 3 – Organismul nostru știe întotdeauna ce are nevoie, chiar și când noi ne încăpățânam să facem pe dos.

În cazul meu, a fost vorba de odihnă, din aceea cat se poate de profundă.

În aceste trei zile nu am putut să citesc, sau să mă uit la televizor sau orice altceva. Cel mult puteam să ascult ceva, iar în rest, am stat întinsă cu ochii închiși, fie că am dormit, fie că nu.

Poate ți-a întâmplat și ție, atunci când erai foarte obosit, fie să răcești, fie să se întâmple ceva care să te scoată din uz pentru o perioadă (știu cazuri de entorse, răceli grave etc.).

Povesteam cum acum două zile de situația în care corpul meu somatizase, deși eu refuzam să îl ascult.

Să ne ascultăm mai mult, deci, pentru că in noi sunt deja toate răspunsurile. Există doar catalizatori din afară care ne fac să dăm un înțeles lucrurilor pe care deja le simțim și le știm.

—-

Cartea a pornit de la o idee mică, nici pe departe de la ceva măreț.

Acum doi ani, am descoperit un canal de Youtube în care erau prezentate diverse filmulețe cu oameni de succes, organizate în niște topuri. Am început să le urmăresc și mi s-au părut fascinante. Eram uimită de câtă putere pot să-mi dea, de modul în care mă mobilizau și de cantitatea de informații utile care venea spre mine într-un mod atractiv. Atunci când sunt entuziasmată de ceva, eu am tendința să povestesc și să împărtășesc cu cei din jurul meu, fie că e vorba de un film, o carte, un produs, un serviciu, orice mi se pare mie foarte fain.

Așa a luat naștere categoria de articole Top 10, de pe blog. Ulterior, după ce am scris foarte multă vreme și eram în continuare entuziasmată de tot ceea ce descopeream, cumulat cu faptul că realizasem că am scris deja foarte mult, m-am gândit că aș putea că o parte dintre ele să ajungă într-o carte, să fie mai accesibile pentru mai multe persoane.

Am început să scriu, dar am decis că structura aș vrea să fie alta, așa că am început să împărtășesc mult mai mult din ceea ce știam și eu, din ceea ce trăisem.

După doi ani de coaching si terapie, am simțit să adaug în structura cărții, la fiecare capitol din cele 101, exerciții practice și ușoare sau întrebări de conștientizare, pentru ca cei ce citesc să poată integra mai ușor informațiile prezentate.

Acum știi și care este istoria acestei cărți, pornită din cu totul altă direcție, dar cu mult entuziasm și suflet pus în ea.

Acesta este motivul pentru care îl consider proiectul meu preferat, din cele pe care le-am făcut până acum.😍
___

Multe dintre lucrurile faine pe care le-am făcut de-a lungul timpului au pornit de la pași mici, iar apoi, fiind atentă și prezentă, am identificat semnele care îmi arătau să merg într-o direcție sau alta.

Cartea acesta m-a invatat multe lucruri, unele banuite, iar altele mai putin.

Mi-a arata ca e esential, in calatoria noastra prin viata:

 Sa nu ignoram puterea lucrurilor marunte.
 Sa nu ignoram pasii facuti unul cate unul, fara sa stim neaparat unde ne duc.
 Sa nu ignoram resursele nebanuite pe care le scoate din noi la suprafata ceva ce iubim sa facem (PS: dar descoperim asta in timp ce facem 😁).

Multi dintre cei care ma stiu imi spun ca sunt cel mai optimist om pe care il cunosc.

✘ Totuși, si mie mi se scufunda corăbiile.
✘ Si eu am momente când simt ca nu mai pot.
✘ Si eu am clipe in care ma întreb daca pot sau nu pot face ceva.
✘ Si eu am perioade in care sunt confuza si nu am habar in ce direcție ar fi mai bine sa merg.
✘ Uneori, o incurajare devine exact gura de oxigen de care depinde daca supraviețuiești sau nu.

Ce am descoperit ca ma ajuta in astfel de momente e sa aud / citesc / vad ca:

🌞 Au trecut si altii pe aici si au scos-o la capat.
🌞 Nu doar ca au scos-o la capat, dar din traume incredibile si-au transformat vietile in unele cu sens si care au schimbat la randul lor in bine vietile altor oameni.

Am nevoie sa aud, chiar daca știu, ca pot. Ca SI EU POT, in ciuda obstacolelor, a lucrurilor care par ca se dărâmă in haos, cu nori de praf.

Asta ma face sa ma adun, si sa imi spun:

” – Hai ca poti! Hai ca mai e putin! Ramai pe baricade!”

Si funcționează din plin 🙏😊.

Sa nu uitam, motivația 🏆 e ca dusul 🚿 – ambele sunt necesare zilnic 😁.

>>> https://page.cristinamariacojocariu.ro/101-lectii-de-viata…/ <<<
___

Ultimul an a fost cel mai greu si provocator din viata mea, dar si cel in care am invatat si crescut cel mai mult.

Asta e energia in care am rescris cartea – “Da, e o perioada grea, dar pot. Pot si lucrurile vor fi fabuloase, pentru ca nu au voie sa fie altfel!” (era scrisa intr-un fel, am rescris-o aproape complet, ca sa integrez in ea tot ceea ce am invatat in anul acesta 😊 ).

Am pus in cel peste 300 de pagini ceea ce am simțit ca m-ar ajuta si pe mine, in momentele grele:

💎 Lecții practice si ușor de parcurs – 101 la număr, in tot atâtea capitole.
💎 Peste 200 de întrebări de autocunoaștere si exerciții simple, împărțite la finalul fiecărei lecții, ca sa te ajute sa integrezi in viata ta ce parcurgi.
💎 Index tematic la fiecare lectie, sa poti parcurge la nevoie doar ce e necesar atunci – despre motivatie, respect, autenticitate, incredere in sine etc.
💎 8 exercitii bonus

___

Înainte de a o finaliza, am trimis câteva lecții unor persoane dragi care au participat la cursuri ale mele sau îmi citesc în mod curent materialele. Mi-am dorit să văd care-i părerea lor, ce le place și ce aș putea îmbunătății. Mesajele lor au fost fantastice. Împărtășesc cu tine unul dintre ele azi.

💬 „Multe informații interesante, prezentate dintr-un punct de vedere inedit! Ai un stil de a scrie ușor și plăcut, reușești să explici noțiuni destul de complexe pe înțelesul tuturor. Impărțirea pe trei segmente e foarte faină, iar partea de întrebări cu aplicare practică este extrem de utilă. Abordarea directă și prietenoasă mi-a dat o stare foarte bună, ca și cum stau de vorbă cu cineva apropiat. Cartea emană căldură și optimism, iar exemplele cu povești de succes fac totul să fie autentic și îți dau încredere în propria putere de a-ți schimba viața.” Matei B.

Dacă vrei și tu cartea, o poți comanda de aici:

>>> https://page.cristinamariacojocariu.ro/101-lectii-de-viata-… <<<

Cu drag, te îmbrățișez și sper să te ajute și pe tine conștientizările mele de azi.

Pe curând,
Cristina-cojocariu-carte-succes

Written By
More from cristina.maria
Conexiunea cu Ingerii nostri pazitori
😇🌈 CONEXIUNEA CU INGERII NOSTRI PAZITORI – pentru ca nimic nu e...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply