Ep. 1 – Curatenia in viata noastra – cel mai simplu pas

Curatenie in viata noastra_o viata noua💡 Ep. 1 – Curatenie in viata noastra – cel mai simplu pas ➥  Gasesti Vitamina de inspiratie atat in format text (mai jos), cat si in  format video AICI.

___

Salut și bine te-am găsit! Sunt Cristina iar astăzi începem primul episod din “Vitamina de inspirație”.

Care este subiectul pe care l-am ales pentru astăzi? Unul care cred că ne interesează pe toți, respectiv curățenia din viața noastră.

Asta poate să presupună, evident, foarte, foarte multe lucruri. Poate să fie curățenia în planul fizic, poate să fie o curățenie în relații, poate să fie o curățenie în tot ceea ce înseamnă alegerile noastre, emoții, convingeri.

Curățenia în viața noastră un subiect foarte, foarte vast. Astăzi mi-am propus să acopăr cea mai simplă temă și cel mai simplu pas pe care poți să îl faci și în timp ce pregăteam această filmare, mă gândeam să îți ofer mai multe idei pe parcurs, în alte filmulețe separate.

Așadar, astăzi aș vrea să îți povestesc despre curățenia în planul fizic, la nivelul fizic.

Ce puteam să facem. De ce am ales planul fizic și de ce consider că este cel mai simplu pas pe care putem să îl facem?

În primul rând, DE CE să facem curățenie? Pentru că vorbim de legea vidului.  Legea vidului este o lege universală care se manifestă indiferent dacă noi suntem conștienți sau nu. Asta înseamnă că, pentru a primi ceva ce ne dorim, trebuie să lăsăm un spațiu gol ca să aibă loc.

Dacă eu am în dulap 30 de perechi de pantofi și dulapul meu este plin, în practică, chiar dacă îmi doresc o altă pereche de pantofi, nu au unde să încapă, și așa se întâmplă cu orice din viața noastră. Dacă eu mă agăț de un job care nu funcționează, din nou, același subiect. În practică, nu am cum să găsesc jobul nou dacă nu-i dau drumul celui vechi, și tot așa. Dar, acum mă voi întoarce la subiectul fizic. De ce am vrut ca primul pas și cel mai simplu pe care ți-l propun este curățenia fizică? Pentru că e foarte ușor de făcut și este controlabil.

Depinde de tine și doar de tine. Dacă alți factori vin cu mai multe elemente de necunoscut, cum ar fi curățarea emotiilor sau depindem și de alte persoane, partea aceasta despre care îți vorbesc astăzi depinde doar de tine.

De unde mi-a venit ideea asta? Mi-a venit de la o misiune pe care mi-am propus-o pentru mine, pentru luna iulie. Cărând lucrurile, făcând schimbul vară- iarnă,  haine, pantofi, toate celelalte, am realizat că am enorm de multe lucruri. Și oricât de multe am dat în ultimii ani, în momentul în care m-am mutat dintr-o parte într-alta, tot se pare ca sunt infinit de multe, lucru care este și obositor, este și frustrant că nu reușesc să găsesc, că trebuie să le așez, e un foarte mare efort.

Nu le folosesc pe toate, evident, cum facem fiecare dintre noi, și atunci am realizat: “Stai un picuț, că e un consum foarte mare de energie!”. Pe de altă parte, există niște atașamente, ale mele față de anumite lucruri, și nu mă îndur să le dau pe toate. Și atunci zic: “Lasă,  mai incolo… Lasă ca poate trebuie, lasă că totuși poate ai nevoie de el”. Presupun că nu sunt singura care face asta și de asta am vrut să îți împărtășesc. Așadar, începem curățenia în viața noastră cu tot ceea ce înseamnă curățenie în planul fizic, pentru că ne ajută să lăsăm locul liber pentru alte lucruri și emoții și situații să se manifeste.

Asta în primul rând.

De ce o facem? Ca să ne desprindem de atașamente, în primul rând, da? Atașamentele ne duc la rigiditate, ne blochează în anumite situații și roluri. Plus că energia are nevoie să circule. Noi în momentul în care cumpărăm un lucru sau în momentul în care păstrăm un lucru, lucrul ăla are o energie a lui atașată. Și o să îți povestesc într-o altă Vitamină de Inspirație ce este cu energia atașată lucrurilor pe care le cumpărăm. O să-ți povestesc despre asta. Până atunci,  începem curățenia fizică. Ce mi-am propus eu să fac, ca să nu fie prea brutală curățenia pe care o voi face în luna iulie?

Mi-am propus să donez sau să arunc în fiecare zi cinci lucruri. Eu cred foarte tare în politica pașilor mici, în orice facem, pentru că altfel este cumva copleșitor și nu mai facem lucrurile. Și atunci am spus: “Ok, poți să arunci sau să donezi cinci lucruri în fiecare zi, nu trebuie să le dai pe toate.” Aceste cinci lucruri pot să fie de la, nu știu, șampoane, să zic că am patru feluri de șampon ( am mai multe, dar în fine…), dar unele sunt pe terminate. Ok, folosește-le sau pune-le pe toate în același recipient, cele care sunt pe terminate. Păstrează un recipient, nu patru.

Și asta se aplică cu orice. Am început să port hainele pe care le aveam și dacă nu mă simt bine cu ele zic: “Ok, pe asta o iau pentru că n-am purtat, hai s-o port astăzi.” Dacă nu mă simt bine în ea, nu îmi place materialul, nu-mi place textura, o pun atunci în sacoșa cu “De dat”. Deci aceasta este misiunea mea pentru luna iulie. Cinci lucruri pe zi pleacă. Îți recomand și ție să-ți lași loc pentru alte lucruri, alte situații și cel mai important, altă energie care să vină în viața ta și să transforme lucrurile.

Dacă ești interesat să îți povestesc și de alte trucuri și pe celelalte părți de curățenie în viața noastră, însemnând emoțional, însemnând relațional, alte situații –  dacă vrei să îți povestesc și alte trucuri, am să te rog să îmi lași un comentariu, ca să știu că te interesează subiectul. În afară de asta, te îndemn să mă urmărești în fiecare săptămână, când voi posta “Vitamina de inspirație”, dar și “Cărți de suflet”, două rubrici care vor fi permanente pe canalul meu de YouTube. Dacă îți place acest canal, pe lângă abonare, te îndemn să  le dai și celor dragi ție, cărora le-ar fi de folos acest filmuleț și alte informații de tipul ăsta –  să le dai acest filmuleț și să-i îndemni și pe ei să se înscrie.

Te îmbrățișez cu foarte mare drag, să ne fie cu drag și cu folos!

Și nu uita, ca să poată să intre ceva nou în viața ta, e nevoie ca ceva vechi să fie lăsat să plece.

Te îmbrățișez și toate cele bune!

C

___

Toate episoade publicate in seria aceasta le gasesti AICI (click apoi ca sa ajungi la formatul dorit – text sau video):

Playlistul complet (video) cu episoadele publicate in cadrul Vitaminei de inspiratie il gasesti AICI

___

💎 Daca vrei sa fii la curent cu postarile mele de pe YouTube, te invit sa te abonezi (apasa butonul “Subscribe / Abonare”) + butonul 🔔 pentru a primi notificari.

💡 Voi posta in fiecare LUNI si VINERI, dar voi reveni cu surprize si pe parcurs.

Cu drag, pe curand,
C

 

Written By
More from cristina.maria
5 +1 lectii pe care le putem (re)invata de la pisici
  Incep povestea mea de azi cu o marturisire: pana acum cativa...
Read More

Leave a Reply