“NU SE POATE SA LE AI PE TOATE” – ai auzit si tu asta?

Aseara povesteam cu o prietena, si imi spunea acelasi lucru – replica de mai sus, pe care o prietena de-a ei i-a servit-o, in ideea de a o convinge sa ramana intr-o relatie in care lucrurile nu mergeau tocmai bine.

Am auzit si eu asta de nenumarate ori…”Vrei prea mult, nu se poate sa le ai pe toate…

 

Replicile mele erau de tipul “Cine spune ce pot si ce nu pot sa am?” sau “Poate nu poti tu, dar asta nu inseamna ca nu pot nici eu.” (gandindu-ma la faptul ca fiecare avem calea noastra, resursele noastre si alegerile proprii – ma gandeam la unicitatea fiecaruia, imbinata cu o doza sanatoasa de optimism).

Acum am dezvoltat-o..CINE SPUNE CA LE VREAU PE TOATE?

Nu, de fapt eu vreau DOAR ce simt eu ca e important pentru mine si aliniat cu valorile mele, in orice interactiune umana si situatie data (sau intr-o vedere de ansamblu) .

 Poate n-oi ajunge sa am un iaht, dar cine a zis ca vreau un iaht in viata asta?

 Poate omul de langa mine nu o sa petreaca 6 h/ zi cu mine – dar cine spune ca vreau asta, si nu am si eu nevoie de spatiul si liberatea mea?

 Poate prietenele mele nu imi raspund instant la telefon – dar cine spune ca pentru mine nu e ok asa?

Si lista poate continua….

***

Inainte sa luam de buna partea asta cu “nu poti sa le ai pe toate”, si sa ne complacem in starea in care nu mai vrem mare lucru si nu mai construim mare lucru (ca oricum nu poti sa le ai pe toate, de ce sa te mai ostenesti… ) , E ESENTIAL sa ne punem o intrebare magica:

CE E IMPORTANT PENTRU MINE?

Nu pentru mama, tata, sot, sotie, copil, catel, purcel…ci pentru mine.

Motivatia sa platim pretul necesar vine doar daca dorinta e din noi insine, bine aliniata cu valorile noastre cele mai puternice.

***

Asadar, sa ii lasam pe restul sa ne spuna cum nu putem avea totul, in timp ce ne prioritizam PROPRIA SCARA DE VALORI, si inaintam catre ea.

M-as bucura sa imi lasi un comentariu sau sa imi trimiti un mesaj sa imi spui cum e la tine “nu poti sa le ai pe toate”.

 

(Daca vrei sa nu pierzi articolele noi, te poti inscrie AICI si iti voi trimite un mesaj imediat ce public fiecare articol, sa fii printre primii care il citeste.)

PS: Daca ti-a placut si simti ca i-ar fi de folos cuiva articolul de azi, nu uita sa ii dai un like & share
 
 PPS: Postez zilnic pe pagina oficiala de Facebook si pe profilul personal de Facebook – ma gasesti si acolo 
Comunitatea noastra  – Grup Facebook

 

 

Written By
More from cristina.maria
Cum stii cand e bine sa renunti la ceva si cand nu?
Cum stii cand e bine sa renunti la ceva si cand nu?...
Read More

Leave a Reply